Skip to main content

Renswoude

Hippe langhuisboerderij

Voor deze woning hadden mijn opdrachtgevers zich georiënteerd op één van mijn eerdere woningen; een moderne brede langhuisboerderij met overstekken.
Door ligging en bestemmingsplanregels werd deze woning toch heel anders; smal en lang, jong en eigenwijs. In alle ruimten komt licht van twee kanten en op de verdieping zonder gebruik van dakkapellen, voor een rustig dakvlak, klassiek gedekt met een combinatie van pannen en riet. En daardoor toch ook de looks van een kloeke boerderij, passend in het landschap!
De opengewerkte grote kap is zonwering en veranda tegelijk en geeft extra gebruikswaarde aan de woning. Het bijgebouw is onderdeel van hetzelfde grote volume en heeft het uiterlijk van een schuur.

Foto’s: Denise Zwijnen, Debora Wolleswinkel

Praktisch

Heeft u eigen ideeën die professionele input kunnen gebruiken? Zit u met een afgekeurd plan en komt niet verder met de gemeente of uw architect? U wilt alleen een deel van de opdracht door mij laten ontwerpen? U wil het bestemmingsplan laten wijzigen? Twijfel niet en neem contact met mij op. Ik denk graag met u mee en onderzoek samen met u de mogelijkheden.