Buitenplaats Nieuwe Coelhorst Hoogland West

Buitenplaats Nieuwe Coelhorst Hoogland West Buitenplaats Nieuwe Coelhorst Hoogland West Buitenplaats Nieuwe Coelhorst Hoogland West Buitenplaats Nieuwe Coelhorst Hoogland West

Een plan met heel veel aandacht voor het oorspronkelijke landschap; het kleinschalige hoevenlandschap wordt weer hersteld, met sloten, houtwallen, boomgaard, bosranden en eikenlaan.

Drie woningen liggen gemeenschappelijk aan een erf aan de Coelhorsterweg.

De vierde, en grootste, woning is te bereiken via een lange eikenlaan en bevindt zich op de plaats van een in de loop van de geschiedenis verdwenen omgrachtte buitenplaats. Of, in plaats van één grote woning, worden binnen de gracht twee woningen gerealiseerd.

Wie zou niet willen wonen in Hoogland West?

Aan de Coelhorsterweg liggen de woningen ‘Huis Jacobsz’, ‘Huis Lourens’ en ‘Huis Gerritz’. De woningen liggen gemeenschappelijk aan een erf, omringd door weiland met sloten en houtwallen en een boomgaard aan de Coelhorsterweg.

Het achterste perceel is ook gesplitst te bewonen, er kunnen maximaal twee woningen gerealiseerd worden: Woningen ‘Huis de Reus’ en ‘Huis Ides’ zijn te bereiken via een lange eikenlaan en bevinden zich op de plaats van een heuse oude omgrachtte buitenplaats. Dit erf ligt besloten binnen de gracht, aan een akker, te midden van de beslotenheid van een nieuwe bosrand. Via de bosrand en de eikenlaan zoeken de reeën hun weg van de achterliggende polder naar Landgoed Coelhorst.

Voor het gehele achterste deel wordt een officiële landgoedstatus aangevraagd volgens de NatuurschoonWet, dit hele deel komt in eigendom en beheer bij de twee woningen.

Advies nodig voor een huis of project? Neem contact op