Ruimte voor ruimte Renswoude landschapsplan en woningen

Ruimte voor ruimte Renswoude landschapsplan en woningen Ruimte voor ruimte Renswoude landschapsplan en woningen Ruimte voor ruimte Renswoude landschapsplan en woningen Ruimte voor ruimte Renswoude landschapsplan en woningen

In samenwerking met landschapsarchitecte Ilse Verwer heb ik een plan ontwikkeld voor drie ruimte-voor-ruimte woningen aan de Barneveldsestraat in Renswoude.

Op basis van een historische en landschappelijke analyse zijn we gekomen voor een integraal plan van oude boerderij, nieuwe woningen en landschap. De oude boerderij betreft hier een na-oorlogse boerderij met een aanzienlijke hoeveelheid schuren in een jong heideontginningslandschap. De opzet van het plan is om aan beide aspecten recht te doen. De wederopbouwboerderij heeft een zakeijke funcionele opstelling met schuren aan een vuile weg, een motief dat we herhaald hebben in het nieuwe plan voor de woningen. Het landschap wordt gekenmerkt door een open structuur, zonder de klassieke begroeiing die we kennen uit het omringende kampenlandschap. De beslotenheid die we zoeken voor de woningen realiseren we dan ook niet met klassieke middelen maar door een zeer gevarieerde en volumineuze natuurlijke haag rondom, terwijl de oorspronkelijke slootjes weer hersteld worden en het plan doorkruisen.

Voor het ontwerp van de drie woningen heb ik, samen met Orcon Veenendaal en Adviesbuerau Duinwijk uit Leusden, meegedaan aan de Green Award 2011 van het Vakblad Warmtepompen. Daarmee hebben we de eerste prijs gewonnen.

Advies nodig voor een huis of project? Neem contact op