Skip to main content

Het Gooi

Rijksmonument in het Gooi

Dit landhuis uit 1910 is ontworpen en in 1925 ook uitgebreid door architect Theo RueterHij ontwierp woonhuizen in een traditionele, landelijke architectuur, hanteerde een ambachtelijke bouwwijze en maakte gebruik van traditionele materialen.

Na een iets te rigoureuze sloop kochten de huidige bewoners het pand, en wilden niet alleen volledig herstel maar ook meer comfort. In een team met Sjef Kwakman en Wever Bouw is het hele huis binnen en buiten aangepakt. Als architect heb je bij zo’n project een dienende rol: het gebouw bepaalt. Moderne technieken voor constructies, verwarming en verlichting zijn volledig en onzichtbaar geïntegreerd, dat is wat je niet ziet. Daarnaast zie je het ambachtelijke werk van echte vakmensen; alle oude detailleringen en betimmeringen zijn teruggebracht, de metselstenen voor de restauratie van de monumentale tuinmuren zijn speciaal gebakken om de oude stijl ook buiten te behouden, het rieten dak, met vijf schoorstenen, is volledig hersteld.

Foto’s: Joke van Egmond, Sjef Kwakman en Wever Bouw

Praktisch

Heeft u eigen ideeën die professionele input kunnen gebruiken? Zit u met een afgekeurd plan en komt niet verder met de gemeente of uw architect? U wilt alleen een deel van de opdracht door mij laten ontwerpen? U wil het bestemmingsplan laten wijzigen? Twijfel niet en neem contact met mij op. Ik denk graag met u mee en onderzoek samen met u de mogelijkheden.