Skip to main content

Coelhorst

Herbestemming Wederopbouw Boerderij Hoogland-West

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog is de Eem als onderdeel van de Grebbelinie ingezet als verdedigingslinie en werd een groot aantal boerderijen verwoest om vrij schootsveld te krijgen. Het land werd onder water gezet. Het mocht helaas niet baten. In 1940 zijn de boerderijen zijn in sneltempo teruggebouwd, op bestaande funderingen, maar naar de nieuwste inzichten: Spouwmuren, betonconstructies, hooikokers en daarnaast met een fraaie en traditionele detaillering ontleend aan de Delftse School.

Deze boerderij is zo’n Wederopbouwboerderij en is onderdeel van Landgoed Coelhorst, gelegen aan de Eem. De boerderij is niet meer in gebruik, de landerijen zijn eigendom van Natuurmonumenten. Samen met Natuurmonumenten en de Gemeente Amersfoort is een plan ontwikkeld voor herbestemming tot drie woningen, met handhaving van kenmerkende elementen en een verbetering van het cultuurlandschap.

Praktisch

Heeft u eigen ideeën die professionele input kunnen gebruiken? Zit u met een afgekeurd plan en komt niet verder met de gemeente of uw architect? U wilt alleen een deel van de opdracht door mij laten ontwerpen? U wil het bestemmingsplan laten wijzigen? Twijfel niet en neem contact met mij op. Ik denk graag met u mee en onderzoek samen met u de mogelijkheden.